Wednesday, 30 September 2009

Vanilje koek

Vir die koek het jy nodig:
500 ml strooisuiker
4 groot eiers
250 ml olie
5 ml vanilla-geursel
750 ml meel, gesif
15 ml bakpoeier
250 ml melk
klapper

Vir die sjokoladeversiering het jy nodig:
500 ml suiker
250 ml kookwater
45 ml kakaopoeier
15 ml botter of margarien

Koek:
Klop die strooisuiker en eiers in 'n menger tot dit lig en donsig is
Voeg die olie en vanilla-geursel by.
Voeg die gesifte meel en bakpoeier alternatiewelik by met die melk.
Gooi die mengsel in 'n plat koekpan en bak by 180ÂșC vir 25 - 30 minute of tot die koek goudbruin is.
Laat afkoel en sny in blokkies.

Sjokoladeversiering:
Verhit die suiker, kakao, botter en water tot dit begin borrel.
Laat afkoel en doop die vierkantige stukkies koek in die sous en rol in die klapper.




No comments:

Post a Comment

 
^ Scroll to Top