Thursday, 1 December 2011

BOSVELD WARM PATAT IN FOELIE

Bestanddele
Een medium tot groot patat per persoon
Tinfoil (Foelie)
Botter
Growwe peper / peperkorrels
Growwe sout / soutkorrels
Extra Virgin Olyfolie
Een suurlemoen
‘n Paar takkies vars tiemie

Voorbereiding

Was die patats skoon en droog af (hou die vel aan)
Plaas die patats elkeen op ‘n stuk foelie (blink kant na binne)
Drup so klein bietjie olyfolie op elke patat
Smeer so bietjie botter op elke patat as jy wil hĂȘ die patat moet sag wees – die skil is ook dan sag
Jy kan natuurlik verkies om die botter op die patat te smeer nadat die patat gaar is en uit die foelie gehaal is – dis jou keuse
Sny die suurlemoen in die helfte en druk ‘n klein bietjie sap op elke patat
Meng die sout en peperkorrels en maal dit fyn – strooi op die patats
Plaas een takkie vars tiemie saam met die patat op die foelie
Draai nou die patats goed toe in die foelie – moenie dat die tiemie uitval nie, want dit bring so ‘n lekker geurtjie en smakie daarby.

No comments:

Post a Comment

 
^ Scroll to Top